Saturday, July 23, 2011

PENTAX K-r


Your Color is Your Character..
begitulah moto dari produk ini. Ini kamera beneran apa cuma mainan sih?
Ya beneran lah!
Mungkin kalian mengenal Lomo? Kamera analog warna-warni yang efek fotonya keren banget itu tuh.. Tapi sayangnya biaya hidupnya mahal, beli filmnya, nyetak fotonya... uuuh... tapi seimbang sih sama kualitas gambarnya yang khas. "ih fotonya bagus, foto pake lomo ya?", kata orang-orang abis liat hasil jepretan pake lomo.

eeiiiitsss, aku bukan mau ngomongin lomo, tapi DSLR PETAX K-r yang baru-baru ini di launching di Indonesia.
Bedanya dari kamera digital profesional yang lain apa sih?
bedanya..... Pentax ini punya berbagai macam varian warna dan motif. Bahkan satu kamera bisa pake 3 warna lho. Antara body, grip, dan lensanya masing-masing bisa di mix and match sendiri. Seru kaaan?



Selain tampak luarnya yang menarik, kualitas foto yang disediain Pentax K-r juga keren-keren, ada juga efek lomo yang aku ceritain tadi. berikut ini beberapa hasil jepretnya..




Need more info about Pentax K-r, Check this out!


Pentax has announced K-r – entry-level DSLR capable of 720p HD video recording with 25fps (Motion JPEG).
Main features:
  • Available in stylish colors including traditional black, classy white, and PENTAX red.
  • High quality 12.4 megapixel CMOS sensor captures detailed images with high color accuracy and low noise.
  • Large 3 inch LCD with 921,000 dots of resolution for responsive Live View and detailed image/video review.
  • Powerful automatic shooting modes, such as Auto Picture mode and various scene modes, take the guesswork out of taking great pictures.
  • Fast 6 FPS framerate captures quick action in dynamic environments.
  • Highly responsive and accurate 11 point SAFOX IX autofocus system includes a dedicated AF assist lamp.
  • High sensitivity 100-25600 ISO range features improved noise performance for high quality image capture even in extremely challenging lighting.
  • Li-Ion battery compatibility can also be adapted to use AA batteries providing the ultimate flexibility for both field use and travel.
  • Capture widescreen HD video with sound at 720p and 25 FPS, using any PENTAX lens.
  • A maximum 1/6000 second shutter speed freezes fast action without subject movement blur.
  • A viewfinder focus point indicator confirms the area of focus in an image.
  • Improved in-camera HDR image capture features a Night Scene HDR mode, more blending options, and better pixel registration for easier operation without a tripod.
  • Infrared data transfer (IrSimple) includes file transfer and a unique camera-to-camera image comparison mode.
  • SDXC memory card compatibility (via firmware update).


hmmmm.. So guys, cukup lah review Pentax K-r dari aku, semoga usefull ya.
Sorry kalo ada yang salah ._.v
for more and more informaion click:
http://www.pentaximaging.com
http://www.facebook.com/pages/Pentax-Indonesia

2 comments:

  1. nice share...
    usefull banget infonya terutama untuk penggemar warna warni... selama ini DSLR selalu identik dengan HITAM...
    tapi ulasan ini mengungkap semua warna hehehe...
    keep writing...

    ReplyDelete
  2. kunjungan gan.,.
    bagi" motivasi.,.
    Semua yang terjadi pasti sudah di atur oleh Tuhan.,.
    di tunggu kunjungan balik.na gan.,.,

    ReplyDelete